COMUNICAT

 

 

                 Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:       

                          

        La data de 23.09.2020, un procuror din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila a solicitat judecatorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila luarea măsurii arestarii preventive faţă de 2 (doi) inculpaţi, cercetaţi pentru săvārșirea infracțiunii de tālhărie, prevăzută de art.233 Cod penal.

 

     Din materialul probator administrat īn cauză s-a reţinut că:

 

    La data de 28.08.2020, īn jurul orelor 14.00, pe timp de zi, cei doi inculpaţi, prin īntrebuinţarea de violenţe, au deposedat-o de suma de 2.000 lei, un telefon mobil şi produse alimentare īn valoare totală de 3.000 lei, pe o persoana vătămată de sex feminin.

 

       La data de 23.09.2020, Judecătoria Brăila a respins propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor formulată de Parchetul de pe lāngă Judecătoria Brăila, dispunānd luarea măsurii preventice a controlului judiciar faţă de aceştia.

 

    Īmpotriva īncheierii de respingere, Parchetul de pe lāngă Judecătoria Brăila a formulat contestaţie, care a fost admisă la data de 29.09.2020 de judecătorii de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brăila, dispunānd arestarea preventivă a celor doi inculpaţi, pe o perioadă de 30 de zile.

 

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Precizăm că punerea īn mişcarea a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Cod de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.