COMUNICAT DE PRESĂ

08.10.2020

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

La data de 08.10.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat Judecătoriei Brăila luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat, cercetat pentru săvārşirea infracţiunii de viol, prevăzută de art. 218 alin. (1), (3) lit. b), c) Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal.

Īn fapt, s-a reţinut că īncepānd cu anul 2012 şi pānă īn luna mai 2020, īn baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi la diferite intervale de timp, inculpatul a constrāns o persoană vătămată minoră, sora sa, să īntreţină acte sexuale.

Solicitarea Parchetului a fost admisă de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, dispunānd arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 08.10.2020.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a mijloacelor de probă, activităţi procesuale care nu pot, sub nicio formă, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.