COMUNICAT

 

 

                 Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:       

                         

 

        La data de 23.10.2020, un procuror din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila a solicitat judecatorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila luarea măsurii arestarii preventive faţă de un inculpat, cercetat pentru săvārșirea infracțiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 Cod penal.

 

     Din materialul probator administrat pānă la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut că, la data de 14.10.2020, īn jurul orei 14:00,  inculpatul  a ameninţat şi exercitat acte de violenţă fizică asupra unei persoane de sex feminin, īntr-un loc public, īn prezenţa mai multor persoane, lovind-o violent,  īn mod repetat, cu pumnii şi picioarele, activitate infracţională ce a fost de natură să tulbure liniştea şi ordinea publică.

 

     La data de 23.10.2020, judecatorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila a admis propunerea Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila şi a dispus arestarea preventivă īn lipsă a inculpatului, pe o perioadă de 30 zile.

 

   Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

    Precizăm că punerea īn mişcarea a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Cod de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.