COMUNICAT

 

 

                 Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:       

                         

 

  La data de 20.01.2021, un procuror din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, arestarea preventivă faţă de un inculpat, cercetat sub aspectul săvārșirii infracțiunii de tālhărie, faptă prev. de art. 233 Cod penal cu aplicarea art. 41 al. l Cod penal.

 

 

  Din materialul probator administrat pānă la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut că, la data de 29.12.2020, īn jurul orei 16:00, inculpatul a urmărit o persoană vătămată minoră, ce se deplasa pe o stradă principală din municipiul Brăila, iar īn momentul īn care aceasta a pătruns pe o alee mai puţin circulată, a deposedat-o, prin smulgere, de telefonul mobil.

 

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila a admis propunerea Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 30 zile.

 

   Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

    Precizăm că punerea īn mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Cod de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.