COMUNICAT

 

 

                 Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:       

                         

 

        La data de 29.01.2021, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila  au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila,  arestarea preventivă a unui  inculpat, cercetat  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt  calificat, prev. de  art. 228 alin.1 – art. 229 alin. 1 lit. b), d), alin.2 lit. b) Cod  penal, cu  aplicarea  art. 41 alin.1 Cod  penal.

 

       Cererea a fost admisă de  către  judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, dispunându-se arestarea preventivă  a  inculpatului,  pe o perioadă de 30 zile.

 

       Din materialul probator administrat până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat bănuiala rezonabilă că, la data  de  26.01.2021, în intervalul orar 21:00 – 21:30,   inculpatul  a pătruns prin efracţie  într-o  unitate  economică  de  pe  raza  municipiului  Brăila, de  unde  a  sustras  băuturi  alcoolice  şi  o sumă de  bani, cauzând  un prejudiciu  total  de  aproximativ  5.000  lei.

 

      Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

      Precizăm că punerea în mişcarea a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Cod de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.