C O M U N I C A T

17.02.2021

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila a solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă faţă de un inculpat pentru săvārşirea infracţiunii de "omor calificat prin cruzimi", faptă prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 - art. 189 alin. 1 lit. h din Codul Penal

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd emiterea mandatului de arestare preventivă pe o durată de 30 zile .

 

         Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn noaptea zilei de 14/15.02.2021, pe raza loc. Ulmu, jud. Brăila inculpatul a agresat fizic victima din aceeași localitate, aplicāndu-i lovituri active, repetate (peste 100 de lovituri) cu un corp tăietor īnţepător īn zona corpului, rezultānd decesul acestuia din urmă.

 

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.