COMUNICAT

 

 

            Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

La data de 23.02.2021, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, arestarea preventivă a unei persoane, cercetate în calitate de inculpat, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi coruperea sexuală a minorilor.

 

Cererea a fost admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, dispunându-se arestarea preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 30 zile.

 

Din materialul probator administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut că, în perioada septembrie 2020 – 12.01.2021, profitând de starea de vulnerabilitate a persoanei vătămate minore, inculpatul a întreţinut acte sexuale cu aceasta, în mod repetat, în două imobile de pe raza municipiului Brăila. Totodată, inculpatul l-a determinat pe minor să vizioneze de pe telefonul său mobil materiale cu caracter pornografic.

 

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.