22.07.2021

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor B.V, cercetat sub aspectul săvārşirii infracţiunilor de tentativă de omor, prev. de art. 32 alin. 1 Cod penal rap. la art. 188 alin. 1 Cod penal (persoană vătămată I.F.), violare de domiciliu, prev. de art. 224 alin. 1 şi 2 Cod penal şi lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 1 Cod penal (persoană vătămată I.A.F), cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal şi M.C.N, cercetat sub aspectul săvārşirii infracţiunilor de tentativă de omor, prev. de art. 32 alin. 1 Cod penal rap. la art. 188 alin. 1 Cod penal (persoană vătămată I. F.) şi violare de domiciliu, prev. de art. 224 alin. 1 şi 2 Cod penal, cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal

Cererea a fost admisă  de către Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd arestarea preventivă a inculpaţilor   pentru  o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 22.07.2021 şi pānă la data de 20.08.2021 inclusiv.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, au rezultat  următoarele:

Īn noaptea de 20/21.07.2021, īn jurul orelor 03:30, inculpaţii B.V şi M.C.N, din loc. Spiru Haret, jud. Brăila, īn urma consumului de băuturi alcoolice, au pătruns fără drept īn curtea locuinţei persoanei vătămate I.F, īn vārstă de 48 de ani, tatăl unui tānăr cu care inculpatul M.C.N avusese un conflict mai vechi, şi au agresionat-o pe persoana vătămată I.F, aplicāndu-i fiecare mai multe lovituri cu cāte un cuţit īn zona abdomenului şi a spatelui., producāndu-i leziuni grave.

De asemenea s-a reţinut şi faptul că la părăsirea locuinţei persoanei vătămate, inculpatul B.V , pentru a-şi asigura scăparea, a lovit-o cu palma peste faţă pe fiica persoanei vătămate, numita I.A.F.

Avānd īn vedere că persoana vătămată a suferit leziuni grave, a fost transportată la Spitalul de Urgență Județean Brăila, secţia ATI, unde a fost supusă unei intervenţii chirugicale.

Concluziile preliminare formulate de Serviciul de Medicină Legală Brăila au fost īn sensul că prin amploarea leziunilor, afectarea pluriviscerală şi gravitatea lor, acestea au pus şi pun īn primejdie viața victimei I.F, iar, īn caz de supravieţuire, victima necesită circa 45-50 zile de īngrijiri medicale pentru vindecare.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii  penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.