17.09.2021

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului M.M., cercetat sub aspectul săvārşirii infracţiunilor de tentativă de omor, faptă prev. şi ped. de art. 32 alin. 1 Cod penal rap. la art. 188 alin. 1 Cod penal.

Cererea a fost admisă de către Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunānd arestarea preventivă a inculpatului  pentru  o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 17.09.2021 şi pānă la data de 16.10.2021 inclusiv.

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, au rezultat  următoarele:

La data de 15.09.2021, inculpatul M.M. s-a urcat īn autoturismul personal şi l-a condus cu o viteză peste limita legală, pe str. Cazasului, ieșind de pe partea carosabilă, īn dreptul imobilului persoanei vătămate B.S., care se afla la limita carosabilului, lovind-o, īn mod intenţionat, īn plin.

Audiat iniţial īn calitate de suspect, autorul faptei nu a recunoscut acuzaţia adusă, declarānd că din cauza vitezei şi a unui obstacol pe care a īncercat să īl ocolească, a pierdut controlul asupra maşinii, acţionānd frāna de mānă şi derapānd din cauza pietrişului de pe acostament.

Īn calitate de inculpat şi-a menţinut declaraţia dată.

Concluziile preliminare  ale Constatării Tehnice Auto dispusă īn 15.09.2021 şi pusă la dispoziţie īn data de 16.09.2021, de către expertul tehnic desemnat īn cauză, au infirmat susţinerile autorului.

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.