COMUNICAT  DE  PRESĂ

12.10.2021

 

 

            Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele :

            În data de 11.10.2021 procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au solicitat  Judecătoriei Făurei  arestarea preventivă a inculpatului  Gheorghiţă Alexandru-Ionuţ, în vârstă de 18 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor  de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, prev. de art. 335 alin.1 C. pen., „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, prev. de art. 336 alin.1  C.pen. şi  „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”, prev. de art. 338 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen.

         Cererea a fost admisă,  judecătorul de drepturi şi libertăţi dispunând arestarea preventivă a a inculpatului  Gheorghiţă Alexandru-Ionuţ pe o perioadă de 30 de zile.  

             Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a rezultat următoarele:

            În data de 10.10.2021, în jurul orei 00:00, inculpatul Gheorghiţă Alexandru-Ionuţ a condus autoturismul marca marca VW Passat, cu nr. BR 81 GBI, pe str. Republicii din com. Galbenu, jud. Brăila, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule  şi având  o îmbibaţie alcoolică de 1,68g/l alcool pur în sânge. Neavând cunoştinţe şi abilităţi pentru a conduce autovehicule pe drumurile publice şi din cauza stării de ebrietate în care se afla, în dreptul locuinţei cu nr. 350 a pierdut controlul  direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi a pătruns cu autoturismul în şanţ, după care a tamponat violent  gardul locuinţelor de la nr. 350 şi 352. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a numitului Cireaşă Marian, pasager pe bancheta din spate a autoturismului, care a fost  diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut deschis, plagă sângerândă, cu fractură de boltă craniană. La scurt timp după săvârşirea faptei, inculpatul Gheorghiţă Alexandru-Ionuţ a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind găsit  la domiciliul său.

 

            Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, inclusiv pentru clarificarea consecinţelor privind vătămărirle corporale suferite de Cireaşă Marian.

           Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.