COMUNICAT DE PRESĂ

 26.10.2021

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

          Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului P.N., cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat, faptă prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 – 189 alin. 1 lit. g Cod penal şi distrugere, faptă prev. de art. 253 alin. 1 şi 4 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.

 

         Cererea a fost admisă de către Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând arestarea preventivă a inculpatului  pentru  o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26.10.2021 şi până la data de 24.11.2021 inclusiv.

 

         Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele:

 

În noaptea de 20/21.10.2021, în jurul orei 03.45, inculpatul, urmare unei planificări meticuloase a detaliilor pe parcursul a două-trei zile, a pus în aplicare planul de a incendia imobilul familiei, cu scopul ca acesta să ardă integral şi să provoace astfel suferinţă familiei sale, formată din mamă, frate şi viitoare cumnată, urmare nemulţumirilor vizând comportamentul acestora faţă de el.

Ulterior incendierii locuinţei, întrucât aceasta nu fusese cuprinsă de flăcări, acestea doar mocnind în interior, iar viitoarea cumnată purta o convorbire telefonică cu operatorul de la SNUAU 112 în curtea imobilului, inculpatul, bănuind că aceasta anunţa autorităţile despre incident, i-a aplicat lovituri active, repetate cu un corp tăietor înţepător (un cuţit de bucătărie) în zona toraco-cardio-pulmonară, leziunile (plăgi înjunghiate toraco-cardio-pulmonare) fiind incompatibile cu viaţa.

Victima M.G. era însărcinată în 9 luni cu făt de sex feminin, mort intrauterin prin întreruperea circulaţiei materno-fetale, consecutiv decesului mamei.

Inculpatul a recunoscut faptele comise.

 

 Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.