COMUNICAT DE PRESĂ

 

 28.10.2021

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

          Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în data de 15.07.2020, au dispus trimiterea în judecată a inculpatei L.M. pentru infracţiunile de omor în condiţii de violenţă în familie şi profanare de cadavre, fapte prev. şi prev. de art. 199 alin. 1 Cod penal rap. la art. 188 alin. 1 şi art. 383 alin. 1 Cod penal, cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal.

 

 

         S-a reţinut în sarcina inculpatei faptul că în luna decembrie a anului 2016, aflându-se la domiciliul său, i-a aplicat soţului, în timp ce acesta dormea, lovituri active, în mod repetat în zona capului folosind o tonfă, producându-i astfel leziuni incompatibile cu viaţa. Imediat după comiterea faptei, inculpata a tranşat cadavrul, îngropând membrele inferioare şi trunchiul în curtea imobilului, iar capul ascunzându-l în podul casei.

 

        

         Prin Sentinţa penală nr. 48/22.04.2021 a Tribunalului Brăila inculpata a fost condamnată, în baza probelor administrate, la o pedeapsă de 23 ani închisoare, aceasta declarând apel.

         Prin Decizia penală nr. 979/26.10.2021 a Curţii de Apel Galaţi inculpata a fost condamnată definitiv la pedeapsa de 23 ani închisoare cu executare.

         Totodată, a fost obligată să urmeze un tratament medical până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.

         În data de 26.10.2021, inculpata a fost încarcerată în baza Mandatului de executare a pedepsei în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi