COMUNICAT DE PRESĂ

 20.12.2021

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

    La data de 18.12.2021, procurorul din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila a solicitat  Tribunalului Brăila arestarea preventivă a inculpatului P.G. , īn vārstă de 73 de ani, reţinut īn cauză din data de 17.12.2021 cercetat sub aspectul săvārşirii infracţiunii de tentativă de omor, prev. de art. 32 alin. 1 Cod penal rap. la art. 188 alin. 1 Cod penal.

 

   Cererea a fost admisă de către Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi dispunānd arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 18.12.2021 şi pānă la data de 16.01.2022 inclusiv.

 

Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, au rezultat  următoarele:

 

Īn jurul orei 14:57 persoana vătămată G.S., īn vārstă de 67 de ani, a sesizat prin SNUAU 112, că cumnatul său īn vārstă de 73 de ani, inculpatul P.G., īn timp ce se aflau īn curtea imobilului proprietate comună din mun. Brăila, pe fondul unui conflict verbal spontan, l-a lovit cu un cuțit īn zona toracelui, cauzāndu-i mai multe plăgi sāngerānde. La fața locului s-a prezentat un echipaj al ambulanței care a acordat asistență medicală de specialitate persoanei vătămate. Din cauza stării īn care se afla aceasta, pierzānd sānge, a fost preluat și transportat la Spitalul Județean de Urgență, Secția UPU, fiind supusă, de īndată, unei intervenții chirurgicale.

 

Īn prezent cercetările continuă īn vederea stabilirii tuturor īmprejurărilor īn care a fost săvārşită infracţiunea.