COMUNICAT

 

 

           Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

La data de 11.01.2022, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila luarea măsurii arestării preventive, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 11.01.2022 a unei persoane cercetate în calitate de inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, prevăzută de art. 193 alin. (2) Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. d) Cod penal, lovire sau alte violenţe, prevăzută de art. 193 alin. (1) Cod penal şi tentativă la viol, prevăzută de art. 32 alin. (1) Cod penal, raportat la art. 218 alin. (1), (3) lit. c) Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal.

 

Din materialul probator administrat în cauză s-a reţinut că:

  La data de 30.10.2021, în jurul orei 18:20, în timp ce se afla în curtea unui imobil din Municipiul Brăila inculpatul împreună cu un alt inculpat, minor la data faptei, a exercitat acte de violență asupra unui minor, cauzându-i acestuia leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 7-9 zile de îngrijiri medicale.

  La data de 24.12.2021, în jurul orei 20:30, în timp ce se afla în zona stației de epurare a apei din extravilanul Municipiului Brăila, a exercitat acte de violență asupra aceleiaşi persoane vătămate minore, împrejurare în care, prin folosire de violenţe și constrângere fizică, a încercat să introducă organul genital masculin în cavitatea bucală a victimei.

            Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 30 zile.

            Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Precizăm că începerea urmăririi penale in rem, respectiv punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.