COMUNICAT  DE  PRESĂ

12.05.2022

 

 

            Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele :

 

            În data de 12.05.2022, ora 15:30, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au dispus luarea măsurii reţinerii de o durată de 24 ore faţă de inculpatul Lica Fănel pentru comiterea a patru infracţiuni de ,,ultraj”, prev. de art.257  al.1 şi al.4 din C.pen., cu aplicarea art. 41 al.1 şi art. 38 al.1, din C.pen., asupra a patru poliţişti (un ofiţer şi trei agenţi) care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Poliţiei oraşului Făurei şi Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Făurei.

           În fapt, din probatoriul administrat în cauză până în acest moment procesual în sarcina inculpatului Lica Fănel s-a reţinut că în seara zilei de 07.05.2022, după ora 22:30, s-a deplasat la Spitalul orăşenesc Făurei, unde organele de poliţie conduseseră o persoană depistată în trafic pentru a-i fi prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi, deranjat de acţiunea poliţiştilor, pe fondul relaţiei de prietenie pe care o avea cu acea persoană, inculpatul a provocat scandal, a adresat injurii şi expresii licenţioase la adresa mai multor lucrători de poliţie în prezenţa personalului medical, iar celor patru poliţişti antemenţionaţi  le-a adresat ameninţări cu săvârşirea unor acte de violenţă, respectiv că o să-i agreseze şi că o să-i taie, până  va face ,,baltă de sânge”.

           Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, măsură care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

PURTĂTOR DE CUVÂNT,