COMUNICAT DE PRESĂ

20.06.2022

 

Biroul de informare publică şi relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

La data de 18.06.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila a solicitat Judecătoriei Brăila luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracțiunii de furt calificat, prevăzută de art. 228 alin. (1) – art. 229 alin. (1) lit. b), c), d), alin. (2) lit. b) Cod penal.

 

În fapt, s-a reținut că la data de 13.03.2022, în intervalul orar 19:45 – 20:07 purtând o mască şi prin forțarea unei ferestre şi a uşii de acces, inculpatul a pătruns într-un imobil din Municipiul Brăila, de unde a sustras sume de bani şi bijuterii, provocând persoanei vătămate un prejudiciu în valoare de 516.500 de lei

 

Solicitarea Parchetului a fost admisă de Judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Brăila, fiind dispusă arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 18.06.2022.

 

În cauză, cercetările au fost efectuate cu sprijinul Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila

 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a mijloacelor de probă, activități procesuale care nu pot, sub nicio formă, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.