COMUNICAT  DE  PRESĂ

 

 

            Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele :

 

            În data de 07.07.2022, ora 16:00, organele de cercetare penală din cadrul Poliției orș. Făurei au dispus luarea măsurii reţinerii pe o durată de 24 ore faţă de inculpatul D N pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. de art. 335 alin. 2 C.pen.

  În fapt, din probatoriul administrat în cauză până în acest moment procesual, în sarcina inculpatului D N s-a reținut că în data de 27.04.2022, în jurul orei 17:10, a condus în oraș Făurei, pe str. Pieții, jud. Brăila, autoturismul marca BMW, cu nr. de înmatriculare CC9505AT, având dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat.

De precizat este faptul că inculpatul a săvârșit fapta sus-menționată după ce, în prealabil, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă, faptă prev. și ped. de art. 273 alin. 1 C.pen., cauză care se află pe rolul Judecătoriei Făurei.

         Urmare a propunerii de arestare preventivă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei, Judecătoria Făurei a dispus luarea măsurii controlului judiciar fată de  inculpatul Dudu Nunwailer pe o durată de 60 de zile începând cu data de 08.07.2022.

           Facem precizarea că în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei continuă cercetările față de inculpatul D N cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. de art. 335 alin. 2 C.pen., dar și cu privire la săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu, faptă prev. de art. 224 alin. 1 C.pen. și amenințare, faptă prev. de art. 206 alin. 1 C.pen., în raport de care are calitatea de suspect, iar măsura dispusă de instanță nu este de natură să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.