COMUNICAT  DE  PRESĂ

 

 

            Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Făurei este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele :

 

            Īn data de 17.07.2022 organele de cercetare penală din cadrul Secţiei  nr.3 Poliţie Rurală Făurei au dispus luarea măsurii reţinerii pe o durată de 24 ore faţă de inculpatul Nistoroiu Ştefănuţ Adrian, īn vārstă de 15 ani, pentru comiterea infracţiunilor de ,,tentativă la viol”, prev. de art. 32 alin. 1 rap. la art. 218 alin. 1 din C.pen. și ,,tālhărie calificată”, prev. de art. 233 alin. 1 rap. art. 234 alin. 1 lit. f din C.pen., cu aplic. art. 38 alin 1 C.pen. și art. 113 alin. 2 C.pen.

         Urmare a propunerii procurorului, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul  Judecătoriei Făurei a dispus luarea măsurii arestării preventive fată de  inculpatul Nistoroiu Ştefănuţ Adrian pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 18.07.2022.

           Īn fapt, din probatoriul administrat īn cauză pānă īn acest moment procesual, īn sarcina inculpatului Nistoroiu Ştefănuţ Adrian s-a reținut că īn după amiaza zilei de 17.07.2022, īn jurul orei 15:00, ştiind că locuia singură şi beneficia de pensie, a pătruns prin escaladarea gardului īn curtea locuinţei persoanei vătămate TS, īn vārstă de 76 ani, din com. Galbenu, jud. Brăila, după care a intrat īn locuinţă, intenţionānd să-i sustragă sume de bani ce reprezentau economiile acesteia.

Īn contextul īn care a găsit-o pe persoana vătămată dormind, iniţial inculpatul a  exercitat asupra acesteia acte de violenţă fizică pentru a o supune unui raport sexual, după care, folosind acte de constrāngere fizică şi psihică, i-a sustras din locuinţă suma de 1000 lei.

           Facem precizarea că punerea īn mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, măsură care nu poate, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

PURTĂTOR DE CUVĀNT