COMUNICAT  DE  PRESĂ

 

            Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele :

 

 În data de 13.09.2022, ora 17:00, organele de cercetare penală din cadrul IPJ Brăila- Secţia 3 Poliţie Rurală Făurei au dispus luarea măsurii reţinerii pe o durată de 24 ore faţă de inculpatul Vechiu Marcel, în vârstă de 45 ani, pentru comiterea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, prev. şi ped. de art. 335 alin. 1  din  C. pen. şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe” prev. şi ped. de art. 336 al. 1 C.pen. cu aplicarea art. 41 al. 1 şi art. 38 al. 2 din C.pen.

 

         În fapt, din probatoriul administrat în cauză până în acest moment procesual, în sarcina inculpatului Vechiu Marcel s-a reținut faptul că la data de 13.09.2022, în jurul orei 00,50, a condus autoturimul marca Dacia cu nr. de înmatriculare VN 58 FSV pe DJ 211 (str. Mihai Eminescu) din loc. Dudeşti, jud. Brăila, din direcţia Dudeşti către direcţia Dudescu, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule şi având o îmbibaţie alcoolică de 2,68 g/l alcool pur în sânge.

 

         La data de 14.09.2022, Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei, a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar fată de inculpatul Vechiu Marcel pe o durată de 60 de zile începând cu data de 14.09.2022.

 

       Facem precizarea că în cauză continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor reţinute în sarcina inculpatului, iar măsurile dispuse de organele de cercetare penală nu sunt de natură să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

PURTĂTOR DE CUVÂNT,