COMUNICAT  DE  PRESĂ

 

            Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele :

 

                În data de 14.09.2022, ora 14:30, organele de cercetare penală din cadrul IPJ Brăila- Serviciul de Investigaţii Criminale au dispus luarea măsurii reţinerii pe o durată de 24 ore faţă de inculpatul Ioan Gheorghe, în vârstă de  64 ani, pentru comiterea infracțiunii de „viol ”, prev. de art.218 alin.1 şi alin.3 lit. c) din  C.pen., cu aplic. art. 35 alin.1 şi art. 5 al.1 din C.pen.,

 

         În fapt, din probatoriul administrat în cauză până în acest moment procesual, în sarcina inculpatului Ioan Gheorghe s-a reținut că în perioada 23-25 septembrie 2020, în timp ce se afla într-un imobil din localitatea Coteşti, jud. Vrancea, a întreţinut în mod repetat, prin constrângere, raporturi sexuale cu persoana vătămată V.A. M. D., în vârstă de 10 ani.

 

         Urmare a propunerii Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei, Judecătoria Făurei a dispus luarea măsurii arestării preventive fată de  inculpatul Ioan Gheorghe pe o durată de 30 de zile începând cu data de 14.09.2022.

 

       Facem precizarea că în cauză continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii reţinute în sarcina inculpatului, iar măsura dispusă de instanță nu este de natură să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

PURTĂTOR DE CUVÂNT,