COMUNICAT  DE  PRESĂ

 

 

            Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Făurei este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele :

            Īn data de 09.11.2022 procurorii Parchetului de pe lāngă Judecătoria Făurei au solicitat  Judecătoriei Făurei  arestarea preventivă a inculpatului M.M,  īn vārstă de 17 ani, pentru săvārşirea infracţiunii  de „tālhărie”, prev. de art.233 din C.pen., cu aplic. art.113 al.3 din C.pen.

         Cererea a fost admisă,   judecătorul de drepturi şi libertăţi dispunānd arestarea preventivă a inculpatului  M. M  pe o perioadă de 30 de zile.  

           Din probatoriul administrat īn cauză pānă īn prezent a rezultat  că  īn data de 07.11.2022, īn jurul orei 11:10,  acţionānd prin violenţă asupra persoanei vătămate Dumitrescu Constantin, īn vārstă de 89 ani, pe care a doborāt-o la pămānt, i-a sustras un bun dintr-un căruţ de cumpărături īn timp ce se deplasa pe trotuarul din dreptul Restaurantului ,,KM 45” de pe str.Brăilei din or.Ianca, jud.Brăila, iar ulterior a urmărit-o pe o distanţă de circa 100 metri şi a īncercat să-i sustragă căruţul respectiv, persoana vătămată suferind leziuni traumatice evaluate prin  2-3 zile de īngrijiri medicale.

           Facem precizarea că punerea īn mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

            Menţionăm că prezentul comunicat a fost īntocmit īn conformitate cu art.28 al.4 din Ghidul de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărārea Plenului CSM nr. 197/2019.

 

 

PURTĂTOR DE CUVĀNT,