COMUNICAT  DE  PRESĂ

 

 

            Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele :

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au finalizat umărirea penală şi prin rechizitoriul din 29.11.2022 au dispus trimiterea în judecată a  inculpatei Voicu Mirela pentru săvârşirea infracţiunii de „abandon de familie”, prev. de art. 378 alin. 1 lit.a C. pen.

 

         În sarcina inculpatei s-a reţinut că în data de 08.08.2021, sub pretextul că se deplasează la magazin din localitatea Scărlăteşti,  jud. Brăila,  pentru a face unele cumpărături, şi-a lăsat fiul minor T. N. G. D., în vârstă de 1 an şi 5 luni, în grija unei rude a concubinului său  T.V. şi a părăsit domiciliul, deplasându-se în mun. Brăila la un bărbat cu care s-a angajat într-o relaţie de dragoste şi au locuit împreună o perioadă, după care a plecat în Germania, unde se află şi în prezent, abandonându-şi în acest mod  copilul, pe care l-a expus la suferinţe morale, lipsindu-l de ocrotirea maternă şi relaţia de afectivitate pe care acesta o dezvoltă în mod natural faţă de mamă la o vârstă atât de fragedă.

 

Cauza a fost înaintată Judecătoriei Făurei.

 

Precizăm  că această etapă a procesului penal reprezintă conform Codului de procedură penală  finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Menţionăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art.28 al.4 din Ghidul de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 197/2019.

 

 

PURTĂTOR DE CUVÂNT,