COMUNICAT

 

 

            Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

La data de 18.12.2022, Parchetul de pe lāngă Judecătoria Brăila a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila luarea măsurii arestării preventive, pe o perioadă de 30 zile, īncepānd cu data de 18.12.2022 a unei persoane cercetate īn calitate de inculpat pentru săvārşirea infracţiunilor de viol, prev. de art. 218 alin.(1) Cod Penal, cu aplicarea art. 41 alin.(1) Cod Penal și violare de domiciliu, prev. de art. 224 alin.(1) și (2) Cod Penal, cu aplicarea art. 41 alin.(1) Cod Penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin.(1) Cod Penal,

 

Din materialul probator administrat īn cauză s-a reţinut că:

 

Īn noaptea de 14/15.12.2022, inculpatul, recidivist, a pătruns fără drept īn imobilul persoanei vătămate situat pe raza judeţului Brăila unde, prin amenințări și acte de violență fizică, a īntreținut cu aceasta mai multe raporturi sexuale și orale, victimei fiindu-i provocate leziuni traumatice pentru care a necesitat 7-9 zile de īngrijiri medicale.

             Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 30 zile.

 

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Precizăm că īnceperea urmăririi penale in rem, respectiv punerea īn mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.