COMUNICAT  DE  PRESĂ

 

 

            Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Făurei este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele :

 

                Īn data de 06.03.2023, ora 20:40, organele de cercetare penală din cadrul IPJ Brăila – Poliţia oraşului Făurei au dispus luarea măsurii reţinerii pe o durată de 24 ore faţă de inculpatul Mustafa Fănel, īn vārstă de  43 ani, pentru comiterea infracțiunii de „viol ”, prev. de art.218 alin.1 şi alin.3 lit. a), b) şi c) din  C.pen.

         Īn fapt, din probatoriul administrat īn cauză pānă īn acest moment procesual, īn sarcina inculpatului Mustafa Fănel s-a reținut că īn seara zilei de 04.03.2023, īn jurul orei 19:00, profitānd că ceilalţi membrii ai familiei plecaseră temporar de la domiciliul său situat īn or. Făurei, str. Nisipuri, nr. 14, jud. Brăila şi rămăsese doar cu nepoata sa M. R. M., īn vārstă de 5 ani şi 8 luni, care se afla īn īngrijirea sa şi a soţiei sale, inculpatul Mustafa Fănel a īntreţinut cu aceasta un raport sexual oral, profitānd de imposibilitatea persoanei vătămate minore de a-şi exprima voinţa sau de a se apăra, precum şi de īmprejurarea că aceasta are o deficienţă de vorbire, neputānd relata despre fapta comisă de inculpat.

         Urmare a propunerii formulate de procurorul din cadrul unităţii noastre, Judecătoria Făurei a dispus luarea măsurii arestării preventive fată de  inculpatul Mustafa Fănel pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 07.03.2023.

          Facem precizarea că īn cauză continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii reţinute īn sarcina inculpatului, iar măsura dispusă de instanță nu este de natură să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

         Prezentul comunicat a fost īntocmit īn conformitate cu prevederile art. 28 al.4 din Ghidul de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărārea Plenului CMS nr. 197/2019.

        

 

 

PURTĂTOR DE CUVĀNT