COMUNICAT DE PRESĂ

 05.05.2023

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

          Procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila au solicitat Tribunalului Brăila arestarea preventivă a unui număr de 4 inculpaţi cercetaţi sub aspectul săvārşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat, prev. de art. 32 alin. 1 Cod penal rap. la art. 188 -189 alin. 1 lit. a şi h şi alin. 2 Cod penal cu aplicarea art. 77 lit. a Cod penal.

 

         Inculpaţii au fost reţinuţi īn cauză pentru 24 de ore īn data de 05.05.2023 şi au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă.

 

          Cererea a fost admisă de către Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi dispunānd arestarea preventivă a inculpaţilor  pentru  o perioadă de 30 de zile.

 

         Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, au rezultat  următoarele:

 

Organele de urmărire penale au fost sesizate cu privire la faptul că la data de 29.04.2023, ora 23:16, P.I. după ce a parcat autoturismul marca BMW X6 pe o arteră principală din municipiu Brăila și se deplasa pe alee  pentru a intra īn blocul unde locuia, a fost agresat de către un număr de patru persoane care purtau cagule şi aveau asupra lor săbii și topoare, provocāndu-i multiple leziuni traumatice la nivelul capului, toracelui şi a ambelor membre superioare īn segmentul anterorahio-palmar.

Victima se afla internată la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București.

Urmare leziunilor suferite, viaţa victimei a fost pusă īn primejdie prin hemoragia externă şi hemoragia intracerebrală.

 

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii  penale.

 

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.