COMUNICAT DE PRESĂ

 09.05.2023

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

          Procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Brăila au solicitat Tribunalului Brăila arestarea preventivă a unui inculpat cercetat sub aspectul săvārşirii infracţiunilor de viol și omor calificatprev. de art. 218 alin. 1 și 4 Cod penal și art. 188 alin. 1-189 alin. 1 lit. d şi e Cod penal cu aplic. art. 41 alin. 1 Cod penal şi art. 38 alin. 1 Cod penal

         Inculpatul a fost reţinut īn cauză pentru 24 de ore şi a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă.

          Cererea a fost admisă de către Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi dispunānd arestarea preventivă a inculpaţilor  pentru  o perioadă de 30 de zile.

 

         Din probatoriul administrat īn cauză, pānă la acest moment al urmăririi penale, au rezultat  următoarele:

 

Īn noaptea de 06/07.05.2023 inculpatul, pe fondul stării avansate de ebrietate, a pătruns īn locuinţa victimei, īn vārstă de 95 ani, cu scopul de a īntreţine raporturi sexuale cu aceasta, sens īn care anterior a exercitat asupra acesteia lovituri active, repetate şi intense īn zona capului şi a toracelui, producāndu-i leziuni traumatice care au condus la decesul acesteia.

Moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat şocului traumatico-hemoragic, consecutiv multiplelor leziuni cranio-cerebrale, toraco-pulmonare şi, ulterior, abdomino-pelvine.

Leziunile abdomino-pelvine au fost consecinţa celor 10 (zece) corpuri străine implantate subtegumentar la nivelul organului genital de către inculpat.

Īntre leziunile traumatice şi deces a existat raport direct şi necondiţionat de cauzalitate.

 

Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii  penale.

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.