COMUNICAT DE PRESĂ

 22.05.2023

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

          Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a unui inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, faptă prev. şi ped. de art. 32 alin. 1 Cod penal rap. la art. 188 alin. 1 şi 2 Cod penal.

 

         Cererea a fost admisă de către Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând arestarea preventivă a inculpatului  pentru  o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 22.05.2023 şi până la data de 20.06.2023 inclusiv.

 

         Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, au rezultat  următoarele:

 

La data de 20.05.2023, ora 23.15, dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila a fost sesizat telefonic, prin SNUAU 112, de către inculpat despre faptul că la aceeaşi dată, în timp ce se afla la domiciliul mamei sale, l-a înjunghiat cu un cuţit în zona subclaviculară dreapta şi în zona umărului stâng pe concubinul acesteia, care dormea.

În data de 21.05.2023, pe baza actelor medicale existente, medicul din cadrul Serviciului de Medicină Legală Brăila a emis concluzii provizorii, confirmând faptul că victima a prezentat leziuni la nivelul umărului stâng şi regiunii sterno-claviculare drepte care s-au produs prin lovire activă repetată cu un corp dur, tăietor-înţepător la data de 20-21.05.2023.

Totodată, s-a stabilit că leziunea de la nivelul hemitoracelui drept, prin amplasare şi dimensiuni coroborate cu constatările intraoperatorii - plagă supraclaviculară dreaptă penetrantă în mediastin cu hematom difuz, plagă precordială cu secţionare a pericardului şi hemopericard consecutiv secţionării vaselor pericardice, trombocitopenie severă – a pus în primejdie viaţa victimei.

 

         Inculpatul a recunoscut acuzaţia adusă.

 Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.