COMUNICAT DE PRESĂ

23.06.2023

 

Biroul de informare publică şi relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

La data de 23.06.2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila au solicitat Judecătoriei Brăila luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat, cercetat pentru săvārşirea infracțiunii de agresiune sexuală, prevăzută de art. 219 alin. (1), (2) lit. a), c) Cod penal.

 

Īn fapt, s-a reținut că la data de 03.05.2023, īn jurul orei 13:00, īn timp ce persoana vătămată, īn vārstă de 15 ani, se afla la o şedinţă de kinetoterapie la un centru de recuperare, unde urma un tratament, inculpatul a atins-o īn zona sānului drept, a lovit-o cu palma peste fund şi a sărutat-o pe buze, fără acordul acesteia, īn scopul obţinerii unei satisfacții sexuale.

 

Solicitarea Parchetului a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, dispunānd arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 23.06.2023.

 

Cercetările s-au desfăşurat cu sprijinul Poliţiei Municipiului Brăila – Biroul de Investigaţii Criminale.

 

Facem precizarea că īnceperea urmăririi penale şi punerea īn mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a mijloacelor de probă, activități procesuale care nu pot, sub nicio formă, să īnfrāngă principiul prezumției de nevinovăție.