COMUNICAT DE PRESĂ

 23.06.2023

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

          Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat Tribunalului Brăila arestarea preventivă a unui inculpat cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor, prev. de art. 32 alin. 1 raportat la art. 188 alin. 1 şi 2 Cod penal.

 

         Inculpatul a fost reţinut în cauză pentru 24 de ore şi a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă.

          Cererea a fost admisă de către Tribunalul Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi dispunând arestarea preventivă a inculpatului pentru  o perioadă de 30 de zile.

 

         Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, au rezultat  următoarele:

 

La data de 22.06.2023, în jurul orelor 18.50, în timp ce se aflau la domiciliul inculpatului L.V. din municipiul Brăila, acesta a agresat-o pe persoana vătămată C.Ș. prin lovirea activă repetată în zona corpului cu un cuțit, fiindu-i cauzate victimei leziuni care au necesitat transportarea acestuia la spital cu ambulanța, unde i-a fost stabilit diagnosticul „Hemopneumonotorax și hemomediastin prin înjunghiere”, leziuni care i-au pus viața în primejdie.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii  penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.