COMUNICAT  DE  PRESĂ

 

            Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele :

 

-În data de 03.10.2023, ora 18:00, organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Făurei au dispus luarea măsurii reţinerii pe o durată de 24 ore faţă de inculpatul V.M, în vârstă de 34 ani, pentru comiterea infracțiunilor de „Conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. şi ped. de art. 335 al. 1 C.pen. şi „conducere sub influenţa alcoolului” prev. de art. 336 al. 1 din C.pen., totul cu aplicarea art. 38 al. 2 din C.pen.

În fapt, din probatoriul administrat în cauză până în acest moment procesual, în sarcina inculpatului V.M s-a reținut că, în data de 03.10.2023, în jurul orei 14,05, inculpatul V.M. a condus autoturismul pe str. Ştejarului din loc. Batogu, jud. Brăila, deşi nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule şi în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o îmbibaţie alcoolică de 1,72 g/l alcool pur în sânge.

Urmare a propunerii formulate de procurorul din cadrul unităţii noastre, Judecătoria Făurei a dispus luarea măsurii arestării preventive fată de  inculpatul V.M pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 04.10.2023.

          Facem precizarea că în cauză continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor reţinute în sarcina inculpatului, iar măsura dispusă de instanță nu este de natură să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

            Prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu prevederile art. 28 al.4 din Ghidul de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului CMS nr. 197/2019.

           

 

 

PURTĂTOR DE CUVÂNT