COMUNICAT

 

 

            Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

La data de 22.12.2023, Parchetul de pe lāngă Judecătoria Brăila a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila luarea măsurii arestării preventive, pe o perioadă de 30 zile, īncepānd cu data de 22.12.2023 a unei persoane cercetate īn calitate de inculpat pentru săvārşirea infracţiunii de ultraj, prevăzută de art.257 al.1 şi al.4 Cod penal raportat la art.206 al.1 Cod penal, cu aplicarea art.41 al.1 Cod penal.

 

Din materialul probator administrat īn cauză s-a reţinut faptul că, la data de 20.12.2023, īn jurul orelor 06.00, īn timp ce se afla īn Staţia C. F. Brăila, inculpatul a adresat ameninţări cu acte de violenţă şi cu moartea unui agent de poliţie aflat īn exercitarea atribuţiilor de serviciu, ameninţări de acelaşi gen, de natură să producă o stare de temere, fiind adresate ulterior aceleiaşi persoane şi īn sediul poliţiei.

             Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lāngă Judecătoria Brăila şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 30 zile.

             Cercetările continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

Precizăm că īnceperea urmăririi penale in rem, respectiv punerea īn mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.