COMUNICAT  DE  PRESĂ

 

            Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele :

 

-În data de 03.03.2024, ora 19:00, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Oraşului Însurâţei, IPJ Brăila, au dispus luarea măsurii reţinerii pe o durată de 24 ore faţă de inculpatul M.A.V, în vârstă de 23 ani, pentru comiterea infracțiunilor de „Conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prev. şi ped. de art. 336 al. 1 C.pen. şi „ucidere din culpă” faptă prev. de art. 192 al. 1 din C.pen., totul cu aplicarea art. 38 al. 1 din C.pen.

În fapt, din probatoriul administrat în cauză până în acest moment procesual, în sarcina inculpatului M.A.V. s-a reținut faptul că, în dimineaţa zilei de 03.03.2024, în jurul orei 07.40, a condus autoturismul marca Opel  pe DJ 211 D, din direcţia Roşiori către Ciocile, jud. Brăila, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o îmbibaţie de 1,55 g/l, alcool pur în sânge, ocazie cu care la intrarea în localitatea Florica pierde controlul asupra direcţiei de mers, părăseşte partea carosabilă şi loveşte mai mulţi copaci aflaţi pe marginea părţii carosabile.

În urma producerii accidentului rutier a rezultat decesul numitei V.A.M., minoră în vârstă de 16 ani, pasager pe locul din dreapta – faţă a autoturismului marca Opel condus de către inculpat.

Urmare a propunerii formulate de procurorul din cadrul unităţii noastre, Judecătoria Făurei a dispus luarea măsurii arestării preventive fată de  inculpatul M.A.V. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 04.03.2024.

          Facem precizarea că în cauză continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor reţinute în sarcina inculpatului, iar măsura dispusă de instanță nu este de natură să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

            Prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu prevederile art. 28 al.4 din Ghidul de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului CMS nr. 197/2019.

 

PURTĂTOR DE CUVÂNT