COMUNICAT  DE  PRESĂ

 

            Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele :

 

În data de 04.03.2024, ora 20:00, organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Făurei, IPJ Brăila, au dispus luarea măsurii reţinerii pe o durată de 24 ore faţă de inculpatul B.N., în vârstă de 45 ani, pentru comiterea infracțiunii de ,,viol săvârşit asupra unui minor” prev. de art.2181 al.2 din C.pen. cu aplic. art. 5 al.1 C.pen.

În fapt, din probatoriul administrat în cauză până în acest moment procesual, s-a reținut faptul că, în data de 31.12.2023, în jurul orei 14:00, în timp ce minora P.I. de 14 ani, se afla la colindat împreună cu alte 3 persoane minore la domiciliul inculpatului B.N. din localitatea Tătaru, jud. Brăila, acesta din urmă, prin constrângere, a introdus minora în locuinţa sa şi, fiind pusă în imposibilitatea de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa, a întreţinut cu aceasta un  raport sexual normal ,executând totodată acte de penetrare vaginală folosind degetele de la mâna dreaptă.

Urmare a propunerii formulate de procurorul din cadrul unităţii noastre, Judecătoria Făurei a dispus luarea măsurii arestării preventive fată de  inculpatul B.N. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 05.03.2024.

          Facem precizarea că în cauză continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii reţinute în sarcina inculpatului, iar măsura dispusă de instanță nu este de natură să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

            Prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu prevederile art. 28 al.4 din Ghidul de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului CMS nr. 197/2019.

 

 

PURTĂTOR DE CUVÂNT