COMUNICAT  DE  PRESĂ

 

            Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele :

 

În data de 21.04.2024, ora 18:45, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Oraşului Ianca, IPJ Brăila, au dispus luarea măsurii reţinerii pe o durată de 24 ore faţă de inculpatul R.M.I, în vârstă de 38 ani, pentru comiterea infracțiunilor de „„conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prev. şi ped. de art. 336 al. 1 C.pen. şi „părăsirea locului accidentului” prev. de art. 338 al. 1 din C.pen., cu aplic. art. 38 al. 1 din C.pen.

În fapt, din probatoriul administrat în cauză până în acest moment procesual, în sarcina inculpatului R.M.I. s-a reținut faptul că, la data de 21.04.2024, în jurul orei 10,20, a condus autoturismul marca Opel, având numărul de înmatriculare BR 85 NIL, pe str. Brăilei din localitatea Surdila Găiseanca, jud. Brăila, având o îmbibaţie alcoolică de 3,16 g/l alcool pur în sânge, context în care a produs un accident rutier soldat cu victime, ulterior părăsind locul producerii accidentului, fără încunoştiinţarea şi fără încuviinţarea organelor de poliţie sau a procurorului. 

Urmare a propunerii formulate de procurorul din cadrul unităţii noastre, Judecătoria Făurei a dispus luarea măsurii arestării preventive fată de  inculpatul R.M.I. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 22.04.2024.

          Facem precizarea că în cauză continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor reţinute în sarcina inculpatului, iar măsura dispusă de instanță nu este de natură să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

            Prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu prevederile art. 28 al.4 din Ghidul de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului CMS nr. 197/2019.

 

PURTĂTOR DE CUVÂNT