COMUNICAT DE PRESĂ

24.04.2024

 

Biroul de informare publică şi relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

La data de 24.04.2024, pe raza Municipiului Brăila, au fost puse în executare mai multe mandate de percheziție domiciliară, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracțiunii de proxenetism, prevăzută de art. 213 alin. (1) Cod penal.

 

În cursul aceleiași zile, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană pentru săvârşirea infracțiunii de proxenetism, prevăzută de art. 213 alin. (1) Cod penal.

 

În fapt, s-a reţinut că în perioada ianuarie 2019 – noiembrie 2020, prin folosirea metodei „loverboy”, inculpatul a determinat o persoană de sex feminin să practice prostituția în diferite oraşe din Germania şi a obţinut în toată perioada foloase patrimoniale de pe urma acestei activităţi.

 

Ulterior, faţă de inculpat a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

 

Cercetările s-au desfășurat cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila – Serviciul de Investigaţii Criminale.

 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a mijloacelor de probă, activități procesuale care nu pot, sub nicio formă, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.