COMUNICAT DE PRESĂ

 11.06.2024

 

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

La data de 11.06.2024 Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus începerea urmăririi penale „in rem”  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „omor calificat”, prev. de art. 189 alin. 1 lit. f ) din Codul penal.

Din primele cercetări efectuate a rezultat că în data de 11.06.2024, în jurul orei 09:45, organele de poliţie au fost sesizate prin SNUAU 112 de către o femeie cu privire la faptul că într-un imobil din comuna Mircea Vodă, jud. Brăila, au fost găsite două cadavre ce prezentau urme de violenţă.

Urmare a verificărilor efectuate a fost stabilită identitatea celor două cadavre, fiind vorba de doi concubini, respectiv un bărbat în vârstă de 50 de ani şi o femeie în vârstă de 44 de ani, ambii din comuna Mircea Vodă, jud. Brăila.

Cadavrele au fost preluate de reprezentanţii Serviviului de Medicină Legală Brăila în vederea efectuării necropsiilor.

         În cauză se efectuează cercetări în vederea clarificării tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul victimelor şi stabilirii răspunderii penale a persoanelor vinovate.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţile realizate în această etapă neputând, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.