COMUNICAT DE PRESĂ

15.05.2024

 

Biroul de informare publică şi relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

La data de 15.05.2024, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a solicitat Judecătoriei Brăila luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de proxenetism, prevăzută de art. 213 alin. (1), (2) Cod penal şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanțelor, prevăzută de art. 336 alin. (2) Cod penal.

 

În fapt, s-a reţinut că începând cu anul 2018, până în anul 2023, a determinat şi a înlesnit practicarea prostituţiei de către o persoană de sex feminin în diferite state europene, iar în anul 2023 a folosit violenţe verbale pentru a o determina să continue practicarea prostituţiei şi a obţinut în toată perioada foloase patrimoniale de pe urma acestei activităţi.

De asemenea, la data de 29.04.2023, a condus un autoturism pe drumurile publice din Municipiul Brăila, judeţul Brăila, aflându-se sub influenţa substanțelor psihoactive.

 

Solicitarea parchetului a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, dispunând arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.05.2024.

 

Cercetările s-au desfășurat cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila – Serviciul Investigaţii Criminale.

 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a mijloacelor de probă, activități procesuale care nu pot, sub nicio formă, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.