COMUNICAT DE PRESĂ

04.06.2024

 

           

Biroul de informare publică şi relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

La data de 04.06.2024, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a solicitat Judecătoriei Brăila luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracțiunii de distrugere, prevăzută de art. 253 alin. (4) Cod penal.

 

În fapt, s-a reţinut că, în noaptea de 29/30.05.2024, în jurul orelor 00:39, folosind substanţe inflamabile, a provocat intenționat, din răzbunare, distrugerea prin incendiere a unui autoturism ce se afla parcat în faţa imobilului persoanei vătămate, rezultând un prejudiciu material de aproximativ 8.000 lei, faptă care a fost de natură să pună în pericol alte bunuri sau persoane.

 

Solicitarea parchetului a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04.06.2024.

 

Cercetările s-au desfășurat cu sprijinul Poliţiei Municipiului Brăila – Secţia 2 Poliţie Rurală.

 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a mijloacelor de probă, activități procesuale care nu pot, sub nicio formă, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.