COMUNICAT DE PRESĂ

11.06.2024

 

           

Biroul de informare publică şi relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

           

La data de 11.06.2024, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a solicitat Judecătoriei Brăila luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracțiunii de vătămare corporală, prevăzută de art. 194 alin. (1) lit. e), alin. (21) lit. c) şi d)  Cod penal.

 

           În fapt, s-a reţinut că, la data de 07.06.2024, în jurul orei 16:10, folosind un cuţit şi o toporișcă, a agresat fizic persoana vătămată, lovind-o de două ori în zona capului şi de două ori în zona lombară stânga, în timp ce se aflau într-un loc public, acțiuni ce au provocat leziuni traumatice care i-au pus în primejdie viaţa victimei şi care necesită pentru vindecare 35-40 zile de îngrijiri medicale.

 

Solicitarea parchetului a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11.06.2024.

 

Cercetările s-au desfășurat cu sprijinul Poliţiei Municipiului Brăila – Biroul Investigaţii Criminale.

 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a mijloacelor de probă, activități procesuale care nu pot, sub nicio formă, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.